vineri, 18 martie 2016

Ora Pământului


Cu ocazia Orei Pământului, Liga Studenților de la Folosifie Iași (LSFI) va desfășura diferite activități menite să sensibilezeze populuația cu privire la consumul ridicat de energie și de asemeana,  de a încuraja reciclarea.

Ora Pământului este un eveniment internațional, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Acest eveniment constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.


Activitătile pe care membrii Ligii Studenților de la Filosofie Iași doresc sa le desfăsoare sunt: stingerea luminilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași preț de o ora, Marșul Lumânărilor, respectiv o campanie în colaborare cu asociația ROREC prin care se dorește amplasarea de containere speciale de colectare a deseurilor ce pot fi reciclate (baterii, hartie etc.) în cadrul caminelor studențesti.  Aceste actiuni vor avea loc începând cu data de 19 martie, orele 20:00, primul eveniment fiind stingerea luminilor Universității.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu