luni, 9 mai 2016

Se depun cereri pentru tabere studențești 2016

Ministerul Tineretului şi Sportului – Direcţia Programe şi Tabere pentru Tineret şi Studenţi organizează, în perioada vacanţei de vară 2016, Programul Naţional „Tabere Studenţeşti”. Taberele, care se vor desfăşura la mare şi la munte, vor avea loc în perioada 13.07.2016 – 27.08.2016 şi vor fi împărţite pe serii. Astfel, vor fi organizate 9 serii, fiecare desfăşurându-se pe parcursul a 6 zile.
Beneficiarii de locuri gratuite în taberele studenţeşti sunt studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ de zi, ce sunt finanţaţi de la bugetul de stat, din ciclurile de licenţă şi master. De asemenea, studenţii beneficiari trebuie să fi promovat la toate disciplinele de studiu din anul anterior de şcolarizare, cu excepţia studenţilor cazuri sociale, şi să aibă până la 35 de ani.
Categoriile de studenţi beneficiari sunt următoarele:
a)      Cazuri sociale – studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau plasament familial, romi, absolvenţi ai liceelor din mediul rural sau din oraşe cu mai puţin de 10.000 de locuitori şi cei care beneficiază de burse sociale reprezentând maxim 20% din locurile repartizate universității;
b)      Studenţii cu rezultate deosebite obţinute la învăţătură în anul precedent de şcolarizare, în pondere de maximum 85%; cei care au avut activităţi în cadru organizat, al universităţilor, la diverse manifestări culturale, artistice, ştiinţifice şi sportive în pondere de minim 15% dintre aceștia. Procentele se aplică la numărul de locuri rămase după distribuirea locurilor pentru cazurile sociale prevăzute lit. a;
c)      Studenţii care activează în cadrul Caselor de Cultură ale Studenţilor care s-au evidenţiat prin activităţi cultural-artistice desfăşurate;
d)     Studenţii implicaţi în acţiuni de voluntariat, activităţi şi proiecte studenţeşti, manifestări culturale. ştiinţifice şi sportive gestionate de asociaţiile şi federaţiile studenţeşti legal constituite.
Studenţii care doresc ocuparea unui loc gratuit în cadrul Programului Naţional „Tabere Studenţeşti” în anul 2016 trebuie să completeze o cerere de solicitare a unui loc în tabără.
Cererea completă trebuie depusă la secretariatul facultății în perioada 10-22 mai 2016. Cererile trebuie să fie însoţite de documentele justificative care atestă implicarea în ativităţi extracurriculare sau încadrarea studentului în unul dintre cazurile sociale enumerate mai sus.

Sursa: http://360.uaic.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu